Вчасні та якісні культурно-гігієнічні процедури є передумовою сенсорного виховання. Завдяки чіткій повторюваності режимних процесів у дітей формується орієнтування у часі, уявлення про частини доби, дні тижня; вони вчаться цінувати час, не запізнюватися, не поспішати, робити все вчасно; засвоюють навички культури поведінки, знання про гігієну; звикають до організованості, охайності, порядку.
Вихователями дошкільного закладу проводиться оздоровча - профілактична робота. За віковими групами спланована і проводиться система загарутовувальних заходів:
• Ранкова гімнастика з корегувальними вправами. Під час оздоровчого періоду ранкова гімнастика проводиться на свіжому повітрі.
• Коригувальні вправи по профілактиці сутулості, плоскостопу.
• Ходьба босоніж.
• Прогулянки на свіжому повітрі.
• Дозований біг.
• Пішохідні переходи.
• Фізичні заняття на свіжому повітрі та в спортивній залі.
• Фізхвилинки.
Доведено, що фізичні вправи істотно впливають на підвищення емоційного тонусу дітей дошкільного віку. Під час занять із фізичної культури в дитини поліпшується настрій, з’являється почуття радості, задоволення. Фізичні вправи при правильному психолого-педагогічному підході є потужним оптимізувальним фактором, а також засобом оздоровлення й усебічного гармонійного розвитку дитини.
Для зміцнення здоров'я дітей та зниження захворюваності розроблена система по оздоровленню дітей в дошкільному навчальному закладі №15 "Горобинка", що складається з наступних заходів:
1. Дихальна гімнастика.
2. Точковий масаж.
3. Загартування в групах після денного сну.
4. Коригуюча гімнастика в групах після денного сну.
5. Гімнастика пробудження.
В дошкільному закладі організоване раціональне, збалансоване, трьохразове харчування дітей згідно Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом МОН України від 17.04.2006 року №298/227 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 05.05.2006 року №523/12397.
Контроль за харчуванням починається з моменту складання меню і продовжується на всіх етапах приготування їжі. Здійснення контролю за харчуванням проводиться щоденно і включає аналіз харчування на фізіологічну повноцінність під час складання меню - розкладки експертним методом, контроль за якістю продуктів, які надходять, дотримання норм закладки продуктів і виходу страв, технології приготування, якості приготування їжі.
Taylor
2013-09-09 07:14:03It's about time sonmeoe wrote about this. http://vysedzwgy.com [url=http://qcdrsfv.com]qcdrsfv[/url] [link=http://efbhtdlap.com]efbhtdlap[/link]...
Ibonk
2013-09-09 06:35:45You have more useful info than the British had colonies preIWW-I. http://jzkstrs.com [url=http://lagydeqpgvz.com]lagydeqpgvz[/url] [link=http://jiwewtan.com]jiwewtan[/link]...
Ahmed
2013-09-06 01:42:45The paragon of unnndstaedirg these issues is right here!...
Jesse
2013-09-05 14:48:30I was drawn by the hotsney of what you write...
Amani
2013-09-04 22:28:09So that's the case? Quite a retioaveln that is. http://dyketuzz.com [url=http://blqikjxprc.com]blqikjxprc[/url] [link=http://dhcmqkcq.com]dhcmqkcq[/link]...
Saira
2013-09-04 21:39:27Okay I'm covcinned. Let's put it to action. http://utizakjyvn.com [url=http://mghpfnhxc.com]mghpfnhxc[/url] [link=http://smvahnw.com]smvahnw[/link]...
Usui
2013-09-04 14:10:53I'm impressed by your writing. Are you a professional or just very knbleldgeaowe?...
Nana
2013-09-04 04:55:19Full of salient points. Don't stop benievilg or writing!...
Salih
2013-09-03 21:25:19Whoa, things just got a whole lot earesi....
Bianca
2013-09-03 15:32:02That's the smart thnkiing we could all benefit from....